ANKARA / YENİMAHALLE - Orhan Cemal Fersoy Ortaokulu

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yılını çeşitli etkinlikler ile kutluyoruz. 29 Ekim pazar günü okulumuzda yapılacak törene öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve velilerimizi bekliyoruz.

Ekm

27 Ekim Cuma günü okulumuz öğrencilerine ilk yardim semineri verildi.

Hayata dair önemli kurtarma davranışları öğrendiler.

Vesile Gamze Aykurt hocamıza teşekkür ederiz

Ekm

-Bütün çocukların ve ailelerinin ırk, din veya siyasi görüşü ne olursa olsun ayrım yapılmadan güvenliklerinin sağlanması, sağlıklarının ve yaşam haklarının korunması; her türlü şiddet, zulüm ve sömürüye karşı tedbir alınması temel insânî sorumluluklarımızdandır.

-Bu nedenle; Filistin halkına yönelik gerçekleştirilen işgal girişimi sonucunda hayatını kaybedenler ve özellikle çocuklar için öğrencilerimizle 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulmuştur.

Ekm

Tüm Türkiye geneli yapılan deprem tatbikatına öğrenci ve öğretmenlerimiz de katıldı. Tatbikat sonrası öğrencilerimiz okul bahçesinde toplandı ve bilgilendirildi.

Ekm

Okulumuz öğrencilerinin de yer aldığı TÜBİL Halk Oyunu Bursa yöresi ekibi Iç Anadolu Bölge finalinde birincilik Antalya yöresi ise ikincilik almıştır. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Eyl

İlköğretim Haftası okulumuzda coşkuyla kutlandı. Kutlama programımız Okul Müdürümüz Ziya GÜNAY´ın günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başladı.  Şiirler okundu. Okulumuza bu yıl başlayacak olan 5. sınıf öğrencilerine 8.sınıf öğrencilerimiz tarafından "Hoş Geldiniz" çiçekleri verildi. Bizlerde Orhan Cemal Fersoy Ortaokulu ailesi olarak tüm eğitim camiasının yeni eğitim-öğretim yılını kutlar, başarılar dileriz.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim yılında okulumuzda eğitim görmeye başlayacak 5. sınıf öğrencilerimizin şube belirleme kura çekimi Kura Komisyonumuz tarafından gerçekleştirildi.

Eyl

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 5. SINIF ÖĞRENCİLERİNE ORHAN CEMAL FERSOY ORTAOKULU ÖĞRETMENLERİNDEN SÜRPRİZ KARŞILAMA HAZIRLIĞI YAPILDI.

May

Türkçe zümresi olarak öğrencilerimizin düşüncelerini tartismadan savunabilmeleri ,sahnede sunum korkularını atabilmeleri ve en önemlisi neler yapabildiklerini görebilmeleri için 7.siniflar arasında münazara yarışması düzenledik.

Nis

"Hoşgeldin Ramazan" adlı etkinlik sınıfları davul eşliğinde gezen öğrencilerin maniler söylemesiyle gerçekleştirilmiştir.

Şbt

Karayolları Trafik Güvenliği Eylem Planı kapsamında okulumuz  öğrencilerine trafik eğitimi verildi. Öğrencilerimiz, şehrimiz ve mahallemiz adına trafiğe dair akıllarına takılan soruları trafik polisimize yönelttiler. Büyük bir içtenlikle sorularımızı yanıtlayan trafik polisimize ve Trafik Büro Amirliği'ne çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.