ANKARA / YENİMAHALLE - Orhan Cemal Fersoy Ortaokulu

Ock

Dilimizin zenginliği projesi kapsamında öğrencilerimize  Dede korkut hikayeleri tanıtıldı bu tarzda hikaye yazmalari sağlanarak ilçede düzenlenen Dede Korkut Hikayeleri yazma yarışmasına 5G Sınıfı öğrencilerinden Cahit GÖKDERE'nin hikayesi birinci seçilerek ilçeye gönderidi.

Esere ulaşmak için tıklayınız.

Ara

Ödüllü kitap okuma yarismasinda okulumuz 5G sınıfı öğrencilerinden Cahit Gökdere 3 üncülük ödülü alarak okumuzu gururlandırdı.Öğrencimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Ara

"Okulum Farkında" projesi kapsamında 21 Aralık Perşembe günü veli ve öğretmenlerimize uzman Dr.Serife ERASLAN tarafından Akran Zorbalığı nın nedenleri ve nasıl önleneceğine dair seminer verildi.

Katılım sağlayan tüm veli ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ara

İl milli Eğitim müdürlüğünce gerceklesririlen Dilimizi Zenginleştirelim projesine okulumuz öğrencileri Yunuf Emrenin sözlerini günümüze taşıyan Slogan yazarak katıldılar.

Ara

Okul sağlığı projesi kapsamında 18 Aralık Pazartesi günü ilce sağlık merkezinden gelen katılımıyla 5 ve 6. sınıf öğrencilerimize Temizlik ve Hijyen konulu seminer verildi.

Ara

13 Aralık Çarşamba günü  ilce sağlık merkezinden gelen  katılımıyla 7ve 8. sınıf öğrencilerimize  Akran zorbalığı ve Fiziksel sağlık konulu seminer verildi.

Ara

Değerler eğitimi kapsamında  öğrencilerimizde empati duygusunu artırmak , isteyince başarıya ulaşmakta hiç bir engel olmadığını anlamalarını sağlamak amacıyla öğrencilerimizle  görme engelli öğrencilerin  hafızlık törenine katıldık.

Program dönüşü öğrencilerimiz çok etkinlendiklerini belirterek engelli arkadaşlarını tebrik ettiler.

Ara

Okulumuz 8.sınıf öğrencilerine bağımlılık ve zararlı alışkanlıklar, sınav döneminde beslenme, sınav döneminde sağlıklı atıştırmalıklar konulıu seminer yapıldı.

Ara

Okulumuz öğrencilerinin de yer aldığı TÜBİL Halk Oyunu ekibi Türkiye ikinciliği almıştır. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Kas

21-27 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası sebebiyle 5.sinif öğrencilerimize  Diş hekimleri tarafından Diş Sağlığı konulu seminer verildi.

Seminer sonrası öğrencilerimize diş macunu ve fircasi ,kalemlik hediye edildi.

Kas

Cumhuriyetin 100 yılı kapsamında Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 59.bölge okulları olarak 30 okulun katıldığı 1 özel eğitim  ,4 özel okul ve 25 devlet okulunun katıldığı Kordinosyonunu okulumuzun yaptığı "Benim Gözümden Öğretmenim" adlı resim sergimizin açılışını İl milli eğitim Müdürümüz Yaşar KOÇAK Yenimahalle Kaymakamımız  TAHSİN KURTBEYOĞLU  ve Yenimahalle Ilce Milli Egitim  Müdürümüz Veli KARAKUŞ un katılımlari ile Podium AVM de gerçekleştirdik.

Kas

Okulumuzda 20 Kasım Çocuk Hakları Gününde öğrencilerimize hak ve özgürlüklerinden bahsedilerek Sağlık Uzmanı  Betül AKCAR tarafından  sağlıklı beslenme semineri düzenlendi

Kas

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün ebediyete intikal edişinin 85. yıl dönümü nedeniyle okulumuzda Anma Programı düzenlendi.

Ekm

Orhan Cemal Fersoy Ortaokulu olarak, ülkemizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlar, başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm silah arkadaşları, şehitlerimiz ve ebediyete göçmüş gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun!

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünde, Atatürk'ün liderliğindeki kahramanlarımızın mücadelesini hatırlamak büyük bir onurdur. Geçmişimizin mirası, ülkemizi bir arada tutan güçtür.

Bizler de bu dusuncelerle Şehitlerimizin anısını yaşatmak adına bu kutlu günde onlari ziyaret ettik.

Ana babalarının ettikleri dualara amin diyerek helallik istedik.