ANKARA / YENİMAHALLE - Orhan Cemal Fersoy Ortaokulu

Mrt

8. sınıf öğrencilerimizin kariyer planlama basamaklarından olan Lise Tanıtım gezimiz  Keçiören Fen Lisesinin gezilmesi  yakından tanınması ile tamamlandı.

Mrt

Okulumuzda Kutuphaneler Haftasi kapsamında öğrencileri kitap okumaya teşvik etme amacıyla 6.sinif öğrencimiz 5.siniflara masal okuma etkinligi gerçekleştirmiştir.

Mrt

Okulumuz ile Kani Karaca Görme Engelliler Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından, Dilimizin Zenginliği Projesi kapsamında hazırlanan Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitleri'ne şiirini okuma etkinliğine Kaymakamımız Sn. Tahsin KURTBEYOĞLU, İl Millî Eğitim Müdürümüz Sn. Yaşar KOÇAK, İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Sn. Veli KARAKUŞ, İl MEM Müdür Yardımcıları Sn.Burhan İNAN ve Sn. Şefika BİÇER katıldılar.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı okulumuzda öğrencilerimizin hazırladıkları çeşitli etkinliklerle yapıldı. Programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz matematik öğretmenleri  önderliğinde 14 Mart Dünya Pi Günü etkinliklerle kutlandı.

Emeği geçen öğretmenlerimiz ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda öğrencilere doğa bilinci aşılamak, daha yeşil bir ortam oluşturmak amacıyla ağaç dikme ve sulama etkinliği yapıldı. Emek vererek yaptıkları her işte olduğu gibi ağaç dikme etkinliğinde de tüm öğrenciler istek ve heyecanla görev aldılar.

Mrt

8. sınıf öğrencilerimizin kariyer planlama basamaklarından olan Lise Tanıtım gezimiz  Anadolu liseleri ve Meslek liselerinin gezilmesi ve lise bölümlerinin yakından tanınması ile tamamlandı.

Mrt

Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşı´nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma" günü etkinlikleri kapsamında tören düzenledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın ardından günün anlam ve önemini belirten yazılar, şiirlerin okunmasıyla program devam etti.

Mrt

İlçe Kaymakamımız Sn. Tahsin Kurtbeyoğlu, okulumuz Müdürü Seda ASLAN, Türkçe öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizi  makamında kabul etti. Okulumuz öğrencileri tarafından Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında çıkarılan takvim, İlçe Millî Eğitim Müdürümüze takdim edildi.

Mrt

İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Sn. Veli KARAKUŞ, okulumuz Müdürü Seda ASLAN, Türkçe öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizi  makamında kabul etti. Okulumuz öğrencileri tarafından Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında çıkarılan takvim, İlçe Millî Eğitim Müdürümüze takdim edildi.

Ock

Çedes projesi kapsamında öğrencilerimiz Mevlana Gençlik Merkezine ziyarete giderek hoşça vakit geçirdiler.

Ock

Okulumuz Türkçe öğretmenleri Dede Korkurt  hikayelerini öğrencilerimizi önce okuttu. Dede Korkut ile ilgili bilgi verdi ardından yarışmalar, hikaye yazma ve pano hazırlama gibi etkinliklerle öğrencilerimize  Dede Korkutu tanıtmış ve Dilimizin Zenginliği Konusunda farkındalık yaratmış oldular, teşekkür ederiz.

Ock

Dilimizin zenginliği projesi kapsamında öğrencilerimize  Dede korkut hikayeleri tanıtıldı bu tarzda hikaye yazmalari sağlanarak ilçede düzenlenen Dede Korkut Hikayeleri yazma yarışmasına 5G Sınıfı öğrencilerinden Cahit GÖKDERE'nin hikayesi birinci seçilerek ilçeye gönderidi.

Esere ulaşmak için tıklayınız.

Ara

Ödüllü kitap okuma yarismasinda okulumuz 5G sınıfı öğrencilerinden Cahit Gökdere 3 üncülük ödülü alarak okumuzu gururlandırdı.Öğrencimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Ara

"Okulum Farkında" projesi kapsamında 21 Aralık Perşembe günü veli ve öğretmenlerimize uzman Dr.Serife ERASLAN tarafından Akran Zorbalığı nın nedenleri ve nasıl önleneceğine dair seminer verildi.

Katılım sağlayan tüm veli ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.